Forskningssøknader
Barnekreftforeningen
Barnekreftforeningen har siden 2017 bevilget rundt 200 millioner kroner til barnekreftforskning. Størsteparten av midlene har gått til grunnforskning på barnekreft. Takket være våre givere, kan vi også i 2024 lyse ut inntil 25 millioner kroner til denne forskningen.
Barnekreftforeningens mål er at ingen barn skal dø av kreft. Derfor må vi fortsette å forske på barnekreft.
Flere opplysninger om utlysningen finner du i søknadsportalen (tilgjengelig fra 1. september 2024).
MÅL OG SØKNADSRELEVANS:
Barnekreftforeningen støtter relevante, norske barneonkologiske forskningsprosjekter og kliniske prosjekter hvor resultatene forventes å komme norske barn til gode. Forskningen kan omfatte biologisk, epidemiologisk, registerbasert, samt prekliniske fase 1 og fase 2 studier, diagnostisk/ behandlingsrelatert, men også sykepleiefaglig og psykososial forskning. Dette inkluderer både forskning for å forbedre omsorg og overlevelse for barn med kreft, samt forskning på komplikasjoner, seneffekter og rehabilitering, pårørende og sorg.
Relevansen for barnekreft må komme tydelig frem i søknaden. Dette er særlig viktig for prosjekter med indirekte kreftrelevans for barn. Barnekreftforeningen kan sekundært støtte forskningsprosjekter med indirekte relevans og forskning på pårørende og / eller overlevende etter barnekreft. Man kan også søke om ulike kliniske prosjekter fra barne- og ungdomsklinikkene som har barn og ungdom med kreft til behandling, i dette inngår også midler til studie,- og forskningssykepleiere.
Inkludert i metodevalg skal det være forskningsmetode og forskningsdesign, rekruttering av respondenter/data, datainnsamling, analyser, etikk (inkludert aktuelle søknader mm.)
Prosjektsøknaden kan skrives på engelsk eller norsk med unntak av der det er eksplisitt angitt. (Engelsk tittel, engelsk sammendrag, norsk tittel og norsk populærvitenskapelig fremstilling)
Spesifisert budsjett:
Søknaden må inneholde et oversiktlig, men spesifisert budsjett for prosjektet, der rundsummene fra dette dokumentet anvendes. Beløpet som er tildelt er endelig, og inkluderer lønn og sosiale utgifter gjennom hele prosjektperioden (feriepenger, arbeidsgiveravgift og pensjonsutgifter). En eventuell resterende del av bevilget beløp kan gå til driftsmidler. Forskningsmidler fra Barnekreftforeningen inkluderer ikke overhead. Egeninnsats fra institusjonen og eventuell annen finansiering beskrives kort og listes i budsjettet. Arbeidsgiveransvaret ligger hos den prosjektansvarlige institusjon som også sørger for utbetaling av driftsmidler og lønn. Dersom det kun søkes delfinansiering fra Barnekreftforeningen, skal likevel hele prosjektet skisseres. Den delen som søkes finansiert av Barnekreftforeningen skal beskrives mer inngående. Midlene kan kun brukes til de formål som er anført i søknaden.
TILDELTE MIDLER:
Bevilgningene gis for en periode på ett til tre år. Unntaksvis kan bevilgningen forlenges med ett eller to år etter ny søknad. Ansvarlig søker må være tilknyttet universitet, høyskole eller sykehus med forskning som hovedoppgave, og en eventuell bevilgning må administreres av denne institusjonen. Prosjektet kan ha partnere ved institusjoner uten en slik tilknytning. 2 De tildelte stillingsmidlene vil bli gitt som rundsummer, som bl.a. er hentet fra Helseforetakene og Kreftforeningen, og stillingene i søknadene som andeler av 100% stilling:
Vi gjør oppmerksom på at det kun kan leveres en søknad som hovedsøker. Søknadsportalen åpnes 1.september, som er to måneder før siste søknadsdato 1.november. https://www.barnekreftforeningen.no/forskning/sok Mottatte søknader vurderes av en ekstern forskningsnemd på grunnlag av bl.a. følgende kriterier:
- Formelle krav må være innfridd
- Relevans for barnekreft
- Søkers og søkermiljøets kompetanse
- Originalitet og søknadens utforming
- Prosjektets gjennomførbarhet
- Prosjektets vitenskapelige kvalitet (herunder problemstilling, redegjørelse for kunnskapsgrunnlag og metodevurdering)
- Nasjonalt og internasjonalt samarbeid
- Brukerinvolvering
- Framdriftsplan og planlagt formidling av resultater
Vedtak om tildeling og avslag kan ikke ankes.
Detaljer som gjelder ansvar, forpliktelser, publisering, arbeidsgiver med mer, defineres nærmere i en egen kontrakt, som vil bli oversendt etter en eventuell tildeling på Barnekreftdagen 15. Februar. Ved signering bekrefter begge parter sine forpliktelser. Barnekreftforeningens vedtak om midler er først gyldig når kontrakten er signert av Barnekreftforeningen, prosjektleder og ledelsen ved ansvarlig søkerinstitusjon. Spørsmål vedrørende utlysning og søknadsprosess kan rettes til:
Fagsjef Barnekreftforeningen Britt Ingunn Wee Sævig mobil 992 48 615 mail bis@barnekreftforeningen.no